عليرغم تلاش رسانه هاي بيگانه براي کم اهميت نشان دادن فاجعه انساني به وقوع پيوسته در غزه، عمق فاجعه به حدي است که با تمام ترفندها و سانسورهاي رسانه اي اين فاجعه همچنان به عنوان مطرح ترين و با اهميت ترين سوژه در 10 روز اخير در سطح بين المللي بوده است. به طوري که حتي رسانه هاي تحت سيطره صهيونيسم نيز مجبور به اقرار در مورد شدت و گستردگي آن شده اند.
شبکه تي اس ار سوييس در اين باره گزارش داد زندگي روزمره فلسطينيان در غزه به جهنم تبديل شده است.
همچنين به گزارش شبکه يورونيوز گروهي از خانواده هاي فلسطيني که در بمباران هاي رفح خانه خود را از دست داده اند به دفتر سازمان ملل در اين شهر پناه برده اند.
يکي از اين پناهندگان مي گويد هيچ کس به ما کمک نکرده است و هيچ کس نگران سرنوشت ما نبود به همين علت اينجا پناه آورده ايم.
اين گزارش به بررسي پنج محوراصلي عمليات رواني غرب مي پردازد که در مورد حمله نظامي رژيم صهيونيستي به مردم بي دفاع غزه از سوي رسانه هاي غربي در يک هفته اخير مطرح و برجسته سازي شده است.
عمده ترين محورهاي مورد بررسي عبارتند از:

*** محور اول عمليات رواني :ادعاي حمايت جهاني از جنايت هاي رژيم صهيونيستي در غزه
رژيم اشغالگر اسرائيل براي توجيه اقدامات وحشيانه خود در حمله به ملت بي دفاع غزه مي کوشد تا طبق روال خود با مظلوم نمايي اجماع جهاني را با خود همراه کرده و افکار عمومي جهاني را تحت تاثير قرار دهد.
در اين رابطه روزنامه جروزالم پست مدعي شد «بنظر ميرسد اسرائيل از حمايت مطلوبي در سطح جهان در عملياتش در غزه برخوردار است.»
به گزارش اين روزنامه صهيونيستي «کشورهايي از قبيل استراليا، کانادا، دانمارک، فرانسه، المان، هند، ايتاليا، ژاپن، کره جنوبي، امريکا، و اتحاديه اروپا و ناتو با اسرائيل روابط گرم و نزديکي داشته اند.»
به ادعاي اين روزنامه «علاوه بر اين خيلي از کشورهاي اروپاي شرقي و اعضاي بلوک شوروي سابق که تفاوت بين يک کشور دمکرات و يک گروه تروريستي ديکتاتورپرست طرفدار عقايد و سياستهاي افراطي را درک ميکنند نيز از حاميان و دوستان اسرائيل بشمار ميروند، انها هم سياست دفاع از خود تل اويو در برابر تروريستها را تصديق کرده اند. از ميان اين کشور ها ميتوان به جمهوري چک جمهوري اذربايجان گرجستان ليتواني و لهستان اشاره کرد.»
اين روزنامه به دروغ مي نويسد: « بيشتر کشورهاي زيرصحرا و بيشتر کشور هاي اسيايي و امريکاي لاتين هم از حاميان اسرائيل بشمار ميروند. از کشور هاي ديگري که با اسرائيل روابط حسنه اي دارند ميتوان به چين، روسيه و ترکيه اشاره کرد.»
«اکثر کشورهاي جهان از عمليات اسرائيل در غزه عملا حمايت کرده اند که اين امر حايز اهميت است. تنها عده معدودي از انها به انتقاد لفظي از اين عمليات پرداخته اند که البته اهميت چنداني هم ندارد. تل اويو واقف است که کشورها ديگر تمايلي ندارند از جنگي طولاني و يا فتح دوباره نوار غزه حمايت کنند. اما اينها جزو اهداف اسرائيل نيستند سوال اصلي اينجا مطرح ميشود ايا اين کشورها ميتوانند سهمي در توافقهاي امنيتي جديدي داشته باشند توافقهايي که با کمک انها در عمل از حملات حماس به اسرائيل در اينده ممانعت شود.»
همچنين به گزارش شبکه فرانس‏24‏ "مارک دو شالورون" خبرنگار اين شبکه در بيت المقدس گفت: «اسرائيل عقيده دارد واکنش جامعه بين المللي نوعي هديه اي الهي است و رژيم صهيونيستي از واکنش جامعه بين المللي به حملاتش به غزه بسيار خرسند است.»

***محور دوم عمليات رواني: ادعاي حمايت نظامي جمهوري اسلامي از نيروهاي مقاومت در غزه و جلوگيري از ايجاد صلح در منطقه

رسانه هاي غربي ادعا دارند که ايران در تلاش است از بحران غزه براي تغيير صف آرايي منطقه اي استفاده نمايد.رسانه هاي بيگانه با ارايه گزارش ها وتحليل رسانه اي به منظور به حاشيه راندن جنايات صهيونيست ها درنوار غزه ميکوشند از اين موضوع به عنوان دستاويزي براي اختلاف افکني ميان ايران وکشورهاي عرب منطقه بهره برداري نمايند و از اين منظر سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را تنش زا معرفي کنند.
"عليرضا نوري زاده" ضد انقلاب مقيم لندن در گفتگو با بخش فارسي صداي امريکا درباره سياست ايران نسبت به فلسطيني ها گفت: « دولت هايي مثل جمهوري اسلامي و سوريه هر زمان اميدي به دستيابي به يک صلح پايدار پيدا شده است با تحريک به آشوب و واداشتن گروه هاي تندرويي که به آنها وابسته اند مانع از تحقق صلح شده اند و جمهوري اسلامي مسبب اصلي مسائل فلسطيني هاست.»
روزنامه آمريکايي لس آنجلس تايمز نيز با ذکر اينکه دشمن اصلي رژيم صهيونيستي در غزه ايران است ، تاکيد کرد که حملات ارتش اين رژيم تا شکست عامل نفوذ ايران در اين منطقه، يعني حماس بايد ادامه يابد‏.‏
رسانه هاي عربي نيز هماهنگ با رسانه هاي غربي به طور گسترده به ادعا هاي آنان دامن زدند.
‏روزنامه الاهرام چاپ مصر نيزادعا کرد‏:‏ «غزه بين چکش اسرائيل و سندان ايران قرار گرفته است و ايران در تلاش براي تسويه حساب هاي خود با استفاده از ملت فلسطين و به ضرر آنان و يا کشورهاي منطقه خليج (فارس) است‏.‏»
‏‏ روزنامه کويتي الوطن با چاپ کاريکاتوري، ايران را به بهره برداري از تحولات و کشتار مردم غزه متهم کرد‏.‏ اين کاريکاتور، ايران را در حال ايستاده بر روي اجساد مردم غزه و ترسيم نموداري نشان مي دهد که سيري صعودي دارد‏.‏
همچنين روزنامه الاهرام چاپ مصر ادعا کرد‏:‏ تمايل ايران به تسلط بر منطقه، عامل حوادث غزه است
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در مقاله اي ادعا کرد ‏:‏ ايران به طور غير مستقيم، اما اساسي در حوادث اسفبار غزه نقش دارد و از اين جريان بيش از ديگران سود مي برد‏.‏
اين روزنامه در مطلب ديگري ادعا کرد حماس براي اجراي برنامه هاي ايران ساکنان غزه را قرباني طمع ورزي هاي تهران کرد.
الشرق الاوسط همچنين در گزارش ديگر خود ادعا کرد ايران از بحران غزه عليه مصر استفاده مي کند.
همچنين به ادعاي روزنامه النهار ايران از جنگ غزه براي افزايش شکاف بين اعراب استفاده کرده است.

همچنين رسانه هاي خارجي با جوسازي هاي غير حرفه اي خود سعي دارند تمامي فعاليت ها و تحرکات ديپلماتيک جمهوري اسلامي را در مدت زماني که تجاوزات اسرائيل به غزه و براي پايان دادن به جنايات صهيونيستها آغاز شده است را وارونه نمايي کرده و اين اقدامات را در راستاي صف بندي هاي منطقه اي نشان دهند!
از جمله اين اقدامات تخريب گرانه رسانه اي مي توان به سياه نمايي سفر "سعيد جليلي" دبير شوراي عالي امنيت ملي به سوريه و لبنان، سفر "نوري المالکي" به ايران، سفر آتي "علي لاريجاني" رييس مجلس شوراي اسلامي به دمشق و نيز تهديد ايران به قطع صادرات نفت به کشورهاي حامي رژيم صهيونيستي اشاره کرد.
روزنامه الحيات در اين باره نوشت: «ايران تلاش ديپلماتيک گسترده اي را درباره اوضاع نوار غزه آغاز کرده است.
اين روزنامه به نقل از منابع لبناني افزود: «پس از سفر سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به لبنان و سوريه که اغاز اين تلاشهاست علي لاريجاني رئيس مجلس ايران هم در چند روز اينده به دمشق سفر خواهد کرد.»
اين رسانه ها مي کوشند رويکرد تهران در قبال تحولات غزه وحملات رژيم صهيونيستي به اين منطقه را نه در راستاي پايان دادن به آن بلکه در راستاي تغيير صف آرايي هاي منطقه اي نشان دهند.
در اين باره شبکه تلويزيوني اي بي سي نيوز به نقل از شيمون پرز رئيس رژيم اشغالگر قدس با تکرار ادعاهاي پيشين خود در خصوص حمايت ايران از حزب الله و حماس مدعي شد اين دو گروه به بهاي امنيت و جان مردم خود دستورات ايران را اجرا مي کنند.
پرز در گفتگو با شبکه تلويزيوني اي بي سي نيوز گفت: «آنان (حماس) نمي توانند اين را پنهان کنند که بر اساس دستورات ايران رفتار مي کنند. ايران دو پيرو در خاورميانه دارد که يکي حزب الله در لبنان و ديگري حماس در غزه است. اين دو گروه به بهاي امنيت و زندگي مردم و کودکان خودشان به يک کشور خارجي ايران خدمت مي کنند.‏ »
طي اين مدت رسانه هاي غربي در پروژه عملياترواني خود تلاش دارند تحولات منطقه را براساس استراتژي پيشدستانه ايران، يعني انتقال چالش وجنگ به زمين حريف با حمايت از مقاومت فلسطين معرفي کرده تا خطرات احتمالي رژيم صهيونيستي براي تهران را به حداقل برسد!
به اين ترتيب به نظر ميرسد امپراتوري رسانه اي غرب با اين رويکرد در صدد هستند مردم فلسطين را قرباني بازي قدرت بين ايران و اسرائيل نشان دهند وبا اين شگرد کشورهاي عربي را عليه جمهوري اسلامي ايران تحريک نمايند.
روزنامه فيگارو نيز در مقاله اي با عنوان ايران در پس موشک هاي حماس به قلم جرج مالبرونو نوشت : «حماس به کمک ايران در عرصه نظامي پيشرفت کرده است.»
- راديو اسرائيل در تفسير سياسي طولاني خود به قلم "مناشه امير" ضمن انتقاد شديد از سياستهاي جمهوري اسلامي ايران در حمايت از ملت مظلوم فلسطين مدعي شد تهران از بحران غزه براي انحراف افکار عمومي از برنامه هسته اي خود سوء استفاده مي کند

***محور سوم عمليات رواني :جدا نشان دادن مردم غزه از نيروهاي مقاومت فلسطين
رسانه ها ي غرب با اتخاذ رويکردي هدفمند تلاش کردند با تمايز قايل شدن ميان مردم غزه و مقاومت فلسطين به نوعي مقاومت را نيروي غيرمردمي معرفي نمايند. از اين منظر ابراز نگراني ظاهري و دروغين برخي مقامات کشورهاي غربي درباره وضعيت مردم بي دفاع غزه در اين رسانه ها بزرگنمايي شده است. اين رسانه ها تلاش کرده اند به نوعي بر موضع حمايتي غرب از رژيم اشغالگر قدس سرپوش گذاشته و خواسته برخي از اين کشورها مبني بر برقراري اتش بس را برجسته نمايند و تلاش کنند دولت هاي غربي را از همکاري با صهيونيست ها در کشتار مردم غزه مبرا سازند.

*** محور چهارم عمليات رواني : موجه جلوه دادن تجاوزات اخير رژيم صهيونيستي به غزه
رسانه هاي بيگانه از ابتداي يورش وحشيانه رژيم غاصب اسرائيل به غزه در صدد القاء اين نکته بوده اند که هدف از تجاوزات اخير اسرائيل ، دفاع از خود و از بين بردن نظاميان و نيروهاي مقاومت فلسطيني که مخالف صلح هستند، مي باشد.
اين رسانه ها همچنين حول اين محور مي کوشند وقايع و فجايع حمله به غزه را وارانه نشان داده به طوري که گويي رژيم صهيونيستي ناگزير براي دفاع از خود چنين اقدامات ددمنشانه از را انجام مي دهد.
به طوري که شبکه تلويزيوني فرانس بيست و چهار در گزارشي مغرضانه حملات وحشيانه اين رژيم را توجيه کرد.
اين شبکه تلويزيوني با گزارشي جهت دار درباره حملات راکتي مبارزان فلسطيني به شهرک هاي يهودي نشين جنوب سرزمينهاي اشغالي با نشان دادن گريه زنان صهيونيست هدف از اين حملات را تامين امنيت مردم اسرائيل اعلام کرد.
در اين گزارش امده است: « در برخي مناطق شهرهاي اسرائيلي پناهگاه هايي ساخته شده است و به دنبال اعلام وضع فوق العاده مردم تنها پانزده ثانيه فرصت دارند به اين پناهگاه ها بروند. يک زن صهيونيست ساکن شهرک سديروت که از راکت هاي مبارزان فلطسيني ترسيده بود در اين باره گفت پناه ها به منزل ما بسيار دور است و به همين دليل نمي توانيم از اين پناهگاه استفاده کنيم. وي گفت در زمان انفجار من به زمين افتادم و شروع به گريه کردن کردم و ديگر نتوانستم حرکتي انجام دهم.»
روزنامه الماني زود دويچه نيز در مطلبي به قلم "تورستن اشميتس" مي نويسد:
«فلسطيني ها تاکنون در هفت سال گذشته بيش از ده هزار موشک و خمپاره به اسرائيل شليک کرده اند.»
اشميتس با اشاره به اينکه با تحويل راکتهاي جديد حماس جان بيش از يک ميليون اسرائيلي را تهديد مي کند مدعي مي شود: « تروريستهاي فلسطيني در هفت سال گذشته حدود ده هزار و پانصد راکت و خمپاره به اسرائيل شليک کرده اند»
به ادعاي اين روزنامه «تاکنون ‏32‏ اسرائيلي بواسطه اين موشکهاي کوتاه برد کشته و بيش از ششصد شهروند ديگر نيز مجروح شده اند. چندين راکت نيز ظرف چند روز گذشته به شهرهاي اسدود و بئرالسبع که در چهل کيلومتري باريکه غزه قرار دارند اصابت کرده اند. به گفته پليس اسرائيل بر اثر اصابت اين موشکها جان يک ميليون نفر در جنوب اسرائيل در خطر قرار دارد»
اين روزنامه همچنين به نقل از يک کارشناس نظامي اسرائيل مي نويسد: « با وجود حملات هوايي سنگيني که حماس اين روزها دريافت کرده است اما به شليک موشکهاي خود همچنان ادامه مي دهد بنابراين ارتش اسرائيل بايد بر شدت حملات خود بيفزايد.»
به نوشته اين روزنامه ياناتان فايگل از موسسه مبارزه با تروريسم هرتسليا در آلمان در اين باره اظهار داشت: «حماس هنوز هم هزاران فروند موشک ديگر در اختيار دارد که انها را در مناطق مسکوني پنهان کرده است. وي افزود به همين خاطر است که نيروي هوايي اسرائيل نمي تواند انبارهاي تسليحاتي حماس را بدون برجاي ماندن انبوهي از قربانيان غير نظامي منهدم کند. در واقع اين مساله ضرورت حمله نظامي اسرائيل و شناسايي و انهدام اين انبارها را نشان مي دهد.»
همچنين به گزارش خبرگزاري رويترز "يري پوتوزنيک" سخنگوي دولت کشور چک به عنوان رييس دوره اي اتحاديه اروپا، گفت‏:‏ «در اين لحظه با لحاظ وقايع چند روز گذشته، ما پي برديم اين اقدام نظامي اسراييل، اقدامي تدافعي است نه تهاجمي‏.»‏
"ديويد هوروويتس" سردبير روزنامه صهيونيستي جروزالم پست در مصاحبه با شبکه تلويزيوني بي بي سي گفت: «هدف اسرائيل از حملات کنوني به غزه پيشگيري از قدرت گرفتن حماس و تبديل شدن ان به نيروئي همانند حزب الله است»
وي ادعا کرد: «حماس به هيچ وجه حاضر به صلح با اسرائيل نيست و هدف خود را نابودي اسرائيل قرار داده است و اسرائيل با اگاهي از مسائل و مشکلاتي که حمله زميني به غزه در پي خواهد داشت ناگزير شده است تا براي از ميان بردن توان موشکي حماس نيروي زميني خود را به داخل غزه روانه کند.»
راديو رژيم صهيونيستي نيز در گزارشي نوشت: « در هشتمين روز از نبرد اسرائيل با گروه هاي خرابکاري در غزه تروريستهايي که عاملان هزاران مورد حملات راکتي و موشکي به سوي مردم در جنوب اسرائيل بودند روز شنبه در حاليکه ارتش دفاعي اسرائيل در راستاي دفاع از مردم کشور خود مقرها و ساختمانهاي وابسته به تروريستها در غزه را هدف قرار ميداد نيروهاي دشمن نيز تلاش مي کردند که به حملات موشکي و راکتي به خاک اسرائيل ادامه دهند.»
به گزارش مغرضانه شبکه تلويزيوني سي ان ان نيز «نيروهاي حماس به خوبي مسلح و بسيار با انگيزه هستند. آنها تفنگ و نارنجک دارند برخي از انها جليقه ضد گلوله سلاحهاي ضد تانک و موشک اندازهاي دوش پرتاب دارند گفته مي شود حماس دهها هزار راکت کوتاه ميان و دوربرد دارد که مي تواند تا فاصله چهل کيلومتري را هدف قرار دهد البته شمار نيروهاي حماس مشخص نيست اما براورد مي شود شمار نيروهاي امنيتي حماس به بيست و پنج هزار نفر برسد و هزاران نفر از طرفداران حماس را نيز بايد به اين نيروها افزود .»

*** محور پنجم عمليات رواني : متهم کردن حماس به استفاده تبليغاتي از قربانيان غزه
رسانه هاي غربي که در راستاي دولت هاي متبوع خود از انعکاس گسترده و بي سابقه جنايات رژيم صهيونيستي در غزه و واکنش هاي افکار عمومي جهان، واهمه دارند، مي کوشند چنين وانمود کنند که پخش تصاوير و گزارش هايي تکان دهنده از نسل کشي صهيونيست ها در غزه جنبه تبليغاتي داشته و حماس مي کوشد از آن استفاده سياسي جهت محق نشان دادن خود نمايد!
شبکه تلويزيوني فاکس نيوز به نقل از "ليز تروتا" نويسنده و روزنامه نگار امريکايي درباره پوشش رسانه اي تحولات غزه مدعي شد: «حماس از پوشش تصويري قربانيان حملات اسرائيل بهره جويي مي کند تا خود را مظلوم نشان دهد.»
اين نويسنده آمريکايي ضمن انتقاد از به کارگيري واژه هايي چون "تهاجم" يا "بحران" ادامه مي دهد: «وقتي دو طرف درگيري به سوي همديگر تيراندازي مي کنند در واقع "جنگ" روي داده است.»
به گفته وي «يکي ديگر از سخنان کليشه اي که در اين جنگ به کار مي رود "غير نظاميان بي گناه" است»
به گزارش اين رسانه که مانند ساير رسانه هاي غربي که ادعاي پوشالي بي طرفي دارد، همچنين شعار داده شده است که اين گونه "روزنامه نگاري و تصويردهي بين المللي بد است".
ادعاي مضحک ديگري که در اين به اصطلاح روزنامه نگاربه نقل از "آسوشيتدپرس" مطرح مي کند، اين است که «اسرائيلي ها تا جايي پيش رفته اند که پيش از حمله به يک نقطه با تلفن به ساکنان ان اطلاع مي دهند.»
جالب آنکه اين نويسنده که خود از ناقضين حقوق و اخلاق رسانه اي است در ادامه
دم از اخلاق رسانه اي زده و مي گويد: «اخلاق رسانه اي در اينجا کجاست و کدام رسانه در اين باره پوشش مي دهد؟ انان فقط در اين باره که چه شمار از مردم غزه در اين حملات کشته شده اند گزارش مي دهند.»
اين نويسنده ضمن انتقاد از پوشش گسترده رسانه ها در مورد قربانيان غزه مدعي مي شود: «پخش تصاوير زنان و کودکان گريان در خيابان ها در غزه ناراحت کننده است ولي اين را هم بايد توجه داشت که حماس براي اينکه نشان دهد مظلوم واقع شده است در به راه انداختن اين تصاوير در رسانه هاي امريکايي مهارت دارد.»

یزد فردا110

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا